Vores chokolade

I Ismageriet går vi mindst lige så højt op i kvaliteten af den chokolade vi benytter, som vi gør i isen vi producerer. Det omhandler alt lige fra kvaliteten af kakaobønnerne og jorden de dyrkes i, til bøndernes vilkår.

Lab Noir
Ædel mørk er udviklet på Lab Noir i Frankrig, ved at sammensætte specifikke kakaobønner med hver deres gode egenskaber.

Ismageriets Ædel Mørk

Alle vores chokoladeprodukter er derfor økologiske og Fair Trade certificerede, købt igennem samarbejdspartnere som sikrer at kakaobønderne og deres familier får den retmæssige betaling.

Vi har tilmed udviklet vores helt egen mørke chokolade, ‘Ismageriets Ædel Mørk’.

Ædel Mørk er en kraftfuld 70% chokolade, og bliver brugt i alle vores produkter med mørk chokolade, såsom vores chokolade is, stracciatella, myntechokolade og chokolade softice.

Lidt om kakaobønner
Kakaobønner vokser langs ækvator, og afhængig af hvor på kloden de har groet, har de forskellig smag. Nogle er syrlige, andre er mere aromatiske eller frugtige i smagen. Ved at blande og nøje afstemme sammensætningen af kakaobønner, kan man fremstille en chokolade der er helt unik samtidig med, at den komplimenterer isen uden at overdøve smagen.
Når vi ikke bruger ædel mørk

I de af vores produkter hvor vi bruger hvid, Ruby- eller mælkechokolade, bruger vi Callebauts økologiske chokolade.

Cocoa Horizon Foundation

Callebaut er igennem deres ‘Cocoa Horizon Foundation‘ med til at implementere tanken om bæredygtighed i landbruget, styrke kvinders rettigheder og sikre børnenes skolegang. Dette gør de samtidig med, at de giver midler og uddannelse til bønderne, så de kan dyrke og høste bønner af den højeste kvalitet.