I Ismageriet går vi mindst lige så højt op i kvaliteten af den chokoladen vi benytter, som vi gør i isen vi producerer. Det omhandler alt lige fra kvaliteten af kakaobønnerne, jorden de dyrkes i, og til bøndernes vilkår som vi køber fra. Vi vil kun have det bedste, og går ikke på kompromis med nogle af disse værdisæt.
Vi mener derfor, at alle vores chokoladeprodukter skal være Økologiske og Fair Trade certificerede, og vi vælger samarbejdspartnere som sikrer at kakaobønderne og deres familier får den retmæssige betaling for den ekstraordinært gode kvalitet, som vi kræver.

 

                      

Vi har tilmed udviklet vores helt egen mørke chokolade, den hedder ‘Ismageriets  Ædel Mørk’ og er en kraftfuld 70% mørkchokolade. Vi bruger chokoladen i alle vores produkter med mørkchokolade, såsom den mørke chokoladeis og som chokoladelag i stracciatella, myntechokolade og mandelchokolade. Vi laver også varm chokolade og chokolade softice af den samme chokolade. Chokoladen er udviklet på Lab Noir i Frankrig, ved at sammensætte specifikke kakaobønner med hver deres gode egenskaber.

Kakaobønner vokser langs ækvator, og afhængig af hvor på kloden de har groet, har de forskellig smag. Nogle er syrlige, andre er mere aromatiske eller frugtige i smagen. Ved at blande og nøje afstemme, sammensætningen af kakaobønner, kan man fremstille en chokolade der er helt unik samtidig med, at den komplimenterer isen uden at overdøve smagen, og stadig smelter i munden samtidig med isen. Det har været en spændende proces, som du kan høre og se meget mere om via linket her.

Hvad mange andre dog ikke ved er, at vi også benytter økologisk hvidchokolade og mælkechokolade i alle vores is hvor de typer chokolade indgår. Vi køber al chokolade hjem gennem verdenskendte Callebaut, som igennem deres ‘Cocoa Horizon Foundation‘ er med til at implementere tanken om bæredygtighed i landbruget, styrke kvinders rettigheder og sikre børnenes skolegang. Dette gør de samtidig med, at de giver midler og uddannelse til bønderne, så de kan få muligheden for at dyrke og høste det bedste produkt, til mest favorable pris.

Denne tanke om bæredygtighed, omhyggelighed og kvalitetsprodukter falder i tråd med Ismageriets værdisæt om at benytte de absolut bedste økologiske råvarer, samt at gøre en indsats et sted hvor det giver mening at give tilbage- Vi bilder os nemlig ind, at det kan smages!

 

Billeder: ©Callebaut