Produktionen af vores is foregår i bagbutikken på klassisk italiensk vis.

At isen er klassisk italiensk betyder, at den er frisklavet af friske råvarer, såsom mælk og frisk frugt.

Italiensk is har som hovedregel en lavere fedtprocent end flødeis. Sorbet er 99% fedtfri.

En god mælkeis begynder med en god grundmasse. Alle Ismageriets mælkeis består af en grundmasse, på issprog kaldt for basen. Basen er isens fundament og består af mælk, forskellige slags sukkertyper, skummetmælkspulver og stabilisator. Disse ingredienser varmes op – dels for at blive smeltet grundigt sammen, men også for at dræbe eventuelle bakterier. Det kalder vi for pasteurisering. Når grundisen/basen er varmet op, køles den ned til 4 grader og skal stå og hvile i 12 timer. Herefter er basen klar til at få tilsat smag, såsom nødder, kokos, karamel osv., nu er den klar til at blive frosset til is i ismaskinen.

Når der laves sorbet, blendes de friske, rå bær med sukker, vand og citron.

Det er meget forskelligt, hvor meget sukker bær og frugter naturligt indeholder. Sukkerindholdet er afhængigt af f.eks. frugternes modenhed og vækstbetingelser. Derfor justeres smagen med citron, da smagen først kommer rigtigt frem, når den rette balance findes mellem surt/sødt og ferskt/bittert. Det er nødvendigt at binde luft i sorbet, da den ellers vil blive hård som sodavandsis. Til det anvendes små mængder stabilisator, da frugt fra naturens side allerede indeholder stabilisator/frugtfiber som pektin. Sorbet er 99 % fedtfri.

Alt is produceres løbende hele dagen, så den altid er helt frisklavet – og det kan både smages og ses. Hos Ismageriet arbejder vi hele tiden på at udvikle og forbedre isen, og det er om vinteren, vi rejser ud og får ny inspiration, som skal gøre Ismageriet endnu bedre næste sommer.

Læs mere om indholdet i vores is